Gezondheidspraktijk Haarlemmermeer

Recept zomers spinaziestamppotje

spinaziestamppotje

Wat heb je nodig voor 3 personen:

1 kg zoete aardappelen
450 gram verse bladspinazie/diepvriesspinazie
7 zongedroogde tomaatjes
2-3 teentjes knoflook
125 ml kokosmelk
150 gram walnoten
30-50 gram pecorino kaas

Kook of stoom de zoete aardappelen (stomen heeft de voorkeur i.v.m. het behoud van de voedingsstoffen). Als je ze kookt, gebruik dan een klein laagje water en doe de deksel op de pan (laat een klein kiertje open, zodat het stoom een beetje weg kan). Als je verse bladspinazie gebruikt, was je de spinazie en maak deze vervolgens klein in de keukenmachine. Laat de diepvriesspinazie ontdooien door deze op een laag vuur te zetten. Doe vervolgens de tomaatjes, kaas en walnoten in de keukenmachine en maak dit fijn (ik gebruik hiervoor altijd het kleinere bakje van de keukenmachine). Als de zoete aardappelen gaar zijn kunnen ze samen met de gesneden spinazie gestampt worden en laat dit op laag vuur staan. De spinazie hoeft niet eerst gekookt of gestoomd te worden. Roer dan het mengsel van de walnoten, tomaatjes en kaas door de stamppot. Voeg hier de kokosmelk en de snuf peper aan toe, even goed doorroeren en klaar. Eet smakelijk!
Je kan ook i.p.v. verse spinazie diepvries spinazie gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar verse spinazie i.v.m. het behoud van de voedingsstoffen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op augustus 6, 2015 door .
%d bloggers liken dit: