Gezondheidspraktijk Haarlemmermeer

Recept voor als je weinig tijd hebt


Biefstukje met zoete aardappel en asperges

Wat heb je nodig voor 2 personen:

2 biefstukjes
200 gram groene asperges
2-3 zoete aardappelen
Roomboter
Kokosolie
Extra vierge olijfolie
Snuf Himalayazout
Rozemarijn
Zwarte peper

Verwarm de oven op 225 graden. Haal de biefstukken uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Was de zoete aardappelen en snij deze in stukken. De schil kan gewoon blijven zitten. Doe de stukjes zoete aardappelen in een ovenschaal met wat rozemarijn en extra vierge olijfolie. Zet de schaal 20-25 minuten in de oven.
Verhit de koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en laat deze warm worden. Doe vervolgens wat roomboter in de pan en laat dit smelten. Strooi wat peper op beide kanten van de biefstuk en leg ze vervolgens in de pan met een vleestang en laat beide kanten dichtschroeien. Gebruik geen vork voor de biefstuk! Anders loopt het vocht uit de biefstuk en dat wil je niet. En zorg ervoor dat de biefstuk in de pan in beweging blijft. Als je van rood vlees houdt, dan bak je de biefstuk in totaal zo’n 5 minuten. Na 2,5 minuut keer je de biefstuk om. Om te controleren of je biefstuk klaar is, kan je met een spatel de biefstuk indrukken. Als je de biefstuk goed kan indrukken, dan is deze rood van binnen. Is het wat lastiger om ‘m in te drukken, dan is de biefstuk rosé. Als de biefstuk klaar is, haal je deze uit de pan en laat de biefstuk nog even een minuut of 2 rusten alvorens je ‘m serveert.
Onder het bakken van de biefstuk verwarm je een tweede pan op middelhoog tot hoog vuur. Doe in deze pan wat kokosolie. Ik gebruik altijd de kokosolie met kokossmaak. Als de kokosolie is gesmolten leg je de groene asperges in de pan en strooi wat Himalayazout erover. Doe dit niet te lang (minuut of 4-6), anders verliezen de asperges hun bite.  Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op augustus 12, 2015 door .
%d bloggers liken dit: