Gezondheidspraktijk Haarlemmermeer

Detox-thee met gember, kaneel en kardemom

Heb je een zwaar weekend achter de rug en wil je je lever ondersteunen? Dan heb ik hier een lekker detox-theetje voor je. Doe wat partjes verse gember, 2 kardemompitten en een kaneelstokje in een theepot met gekookt water. Laat dit een kwartier trekken en klaar.

Gember werkt verwarmend en geeft energie. Daarnaast ondersteunt gember o.a. de spijsvertering, het bevordert de ademhaling, helpt gasvorming en obstipatie verlichten, het werkt ontstekingsremmend, beschermt het maag- en darmslijmvlies, werkt cholesterolverlagend, beschermt de lever tegen chemische toxinen, voorkomt misselijkheid en zo heeft gember nog een aantal positieve eigenschappen.

Kaneel remt o.a. bloedsuikerschommelingen, stimuleert het koolhydraat- en vetmetabolisme, zorgt voor een daling van het cholesterol en remt ontstekingsprocessen. Daarnaast stimuleert kaneel de eetlust, de goede darmbacteriën en de luchtwegen. Ook geeft het ondersteuning bij menstruatieklachten.

Kardemom valt onder de gemberfamilie en heeft, net als gember, een ontgiftende werking. Ook geeft kardemom energie en werkt het o.a. bloedzuiverend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op augustus 16, 2015 door .
%d bloggers liken dit: