Gezondheidspraktijk Haarlemmermeer

Lekker alternatief voor brood, wrap met groente

wrap met groente

Wat heb je nodig voor 1 persoon:
Voor de wraps (3 stuks)
5 el boekweitmeel
1 el amandelmeel
1 ei
Snuf kaneel
100 ml kokosmelk
50 ml water
Kokosolie

Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit met een garde. Laat de pan op het vuur heet worden en doe een theelepel kokosolie in de pan en bak de wraps één voor één.

Voor de vulling:
Halve aubergine
Halve courgette
5 kastanjechampignons
Halve paprika
1-2 teentjes knoflook
Kurkuma
Basilicum
Zeekraal
Kokosolie

Snij de groente en pers de knoflook. Laat de pan op het vuur heet worden en doe 2-3 volle theelepels kokosolie in de pan. Vervolgens kan de geperste knoflook in de pan. Deze even aanfruiten en dan kunnen de gesneden groente erbij met uitzondering van de zeekraal. De zeekraal hoeft maar heel even in de pan, dus die doe je als laatste. Als de groente klaar zijn, dan kan je de groente verdelen over de wraps. Dan nog even de zeekraal 1 tot 2 minuten in de pan roerbakken en klaar. Eet smakelijk!

Je zal wel denken, zeekraal, waar is dat nou weer goed voor en waar smaakt dat naar?! Zeekraal smaakt zoutig en in zeekraal zit jodium en jodium hebben we nodig voor onze schildklier. Na de 2e wereldoorlog is jodium toegevoegd aan brood, omdat veel mensen last kregen van struma. Struma is een zwelling in je hals, de schildklier is vergroot en dat zie je en voel je. Struma is een klacht van een traag werkende schildklier. Naast struma zijn er nog een aantal meest voorkomende klachten bij een traag werkende schildklier:

– Koude handen, voeten, puntje van je neus
– Dun haar, haaruitval, langzaam groeiend haar
– Breekbaar, dunne, langzaam groeiende nagels
– Droge huid en/of haar
– Obstipatie
– Zakjes onder de ogen
– Buitenste deel van de wenkbrauwen valt weg
– Spierkrampen en gewrichtspijnen
– Spataderen/couperose
– Vermoeidheid
– Verhoogde cholesterollevels
– Slaapproblemen
– Depressie
– Lage rusthartslag

Jodium vind je behalve in brood ook in jozo keukenzout. In zeezout of roze Himalayazout zit een zeer laag jodiumgehalte. Daarnaast zijn er diverse soorten voeding verrijkt met jodium, waaronder bewerkte vleeswaren, ontbijtgranen en broodvervangers zoals knäckebröd, beschuit, ontbijtkoek en crackers, maar deze producten raad ik niet aan, omdat ze bewerkt zijn en omdat ze over het algemeen veel gluten, suikers en kunstmatige toevoegingen bevatten. Mocht je naar aanleiding van deze informatie hier meer over willen weten, neem dan contact met mij op via 06-29456720 of via ylibhealthcoach@gmail.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op augustus 26, 2015 door .