Gezondheidspraktijk Haarlemmermeer

Recept bananenbrood 

Superleuk dat er meerdere verzoeken kwamen uit verschillende hoeken voor dit recept. Daarom plaats ik nu al het recept voor het bananenbrood.

De hoeveelheden zijn zo aangepast dat het deeg volledig past in een normale cakevorm. Het wordt wel een groot brood. Maar die kan je in plakken snijden en kunnen bijvoorbeeld per 2 worden ingevroren. Zo heb je altijd een lekker en voedzaam tussendoortje.

Wat heb je nodig:

400 gr amandelmeel

100 gr boekweitmeel

6 bananen

2 tl appelazijn

2 tl zuiveringszout

3 tl kardemom

2 tl kaneel

1 volle el kokosolie

4 eieren

Verwarm de oven op 175 graden. Prak ondertussen de bananen en meng de rest van de ingrediënten met de bananen. Gooi alles in de cakevorm en zet deze zo’n 55-60 minuten in de oven. Je kan controleren of het brood gaar is als je een sateprikker in het brood steekt en er blijft niets aan de sateprikker kleven. Laat het brood afkoelen voordat je een poging doet om het eruit te krijgen.

Eet smakelijk!!!

Gezonde groetjes,

Chantal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op september 24, 2015 door .
%d bloggers liken dit: