Gezondheidspraktijk Haarlemmermeer

Homemade pesto 😋

Ooohhh wat hou ik van pesto!!! En dan vooral die met pecorino. Pecorino is Italiaanse schapenkaas en schapenkaas verteren we beter dan koeienkaas. Buiten dat pesto lekker is en overal aan toegevoegd kan worden, is het ontzettend makkelijk om zelf te maken. Bij mij staat er standaard een pot in de koelkast.

Wat heb je nodig voor een klein potje:

3 handjes basilicum

1-2 teentjes knoflook (net hoe pittig je de pesto wilt hebben)

30 gram pijnboompitten

30 gram pecorino

Olijfolie

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Was de blaadjes basilicum. In veel recepten staat dat je het steeltje moet verwijderen, maar ik ben wel van de makkelijk, dus dat doe ik eigenlijk nooit. Doe alle ingrediënten in de blender/keukenmachine en zet deze aan. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat. En het is al klaar!! Enjoy!!

Oh ja, nog een tip. Als je het potje pesto in de koelkast zet, zorg er dan voor dat de pesto onder een laagje olijfolie staat. Dan blijft de pesto langer houdbaar.

Gezonde groetjes,

Chantal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op oktober 5, 2015 door .
%d bloggers liken dit: