Gezondheidspraktijk Haarlemmermeer

Niet zoveel zin in moeilijk gedoe in de keuken. Maak eens pestopasta met gegrilde groenten en kipfilet


Ook ik heb weleens niet zoveel zin om te koken. En dan is de inspiratie ook ver te zoeken….. Zo ook afgelopen zaterdag. Maar ja, wat moeten we dan eten?!?! Iets halen of bestellen?! Nee, toch maar niet, want dan weet ik niet wat erin zit en ik ben hierin nogal een controlefreak hihi. Daarnaast zijn gluten geen vrienden van mij en in veel take out vind je gluten. Dus…….. dan toch maar koken. Maar wat dan?!?! Ik trok de koelkast en kasten open en had nog aardig wat ingrediënten liggen. En zo kwam ik op het idee om pestopasta met gegrilde groenten en kipfilet te maken. Gelukkig niet heel veel werk, want daar had ik echt geen zin in. Ik hoefde alleen nog wat biologische kipfilet te scoren. Dus hop, even naar de winkels en de keuken in!

Wat heb je nodig (voor 2 volwassenen en een kind):

Homemade pesto (staat bij mij altijd in de koelkast en het recept heb ik gisteren op m’n website geplaatst)

1 aubergine

1 courgette

1 rode of gele paprika

1 zoete puntpaprika

1 zakje bruine rijstmeelpasta (glutenvrij van Albert Heijn)

Olijfolie

Italiaanse kruiden (bio potje van Albert Heijn)

Kurkuma

4 teentjes knoflook

Peper

Biologische kipfilet (iets van 250 gram)

Roomboter

Geraspte pecorino

Pijnboompitjes

Bakpapier en bakplaat

Verhit een koekenpan en bak de pijnboompitten lichtbruin in een droge pan (zonder olie of roomboter).

Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Snij de groenten in blokjes en leg deze op het bakpapier op de bakplaat. Verdeel de kruiden en de 3 uitgeperste teentjes knoflook over de groenten en besprenkel de groenten met olijfolie. Niet te zuinig doen met de kruiden en de olie. Hussel dit door elkaar en doe dit zo’n 12-15 minuten in de oven.

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Als de pasta gaar is voeg je 5 à 6 el pesto toe.

Snij de kipfilet in blokjes. Verwarm 20 gram roomboter in de koekenpan en bak hierin de kipfilet met een beetje peper en 1 teentje uitgeperste knoflook.

Zorg altijd voor een juiste verdeling van de pasta (1/3) groenten (1/3) en kipfilet (1/3). Doe er wat geraspte pecorino en pijnboompitten overheen en klaar!!  Eet smakelijk!

Gezonde groetjes,

Chantal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op oktober 6, 2015 door .
%d bloggers liken dit: