Gezondheidspraktijk Haarlemmermeer

Boerenkool aka superfood

 Vanavond hebben wij boerenkoolstamppot gegeten. Heerlijk met dit weer!!! En wist je dat boerenkool ook nog eens onder de superfoods valt?!?! Vol met vitaminen en mineralen en dan bedoel ik ook echt VOL!! In boerenkool zitten de vitaminen A, B, C, E, K en de mineralen calcium, mangaan, koper, kalium, fosfor, magnesium, ijzer en ook nog eens vezels en proteïne. Genoeg redenen om boerenkool te eten dacht ik zo. Vanavond heb ik boerenkool gemaakt met pastinaak, zoete aardappel, rode ui, zongedroogde tomaatjes, uitgebakken spekjes, rookworst, amandelmelk en kokosmelk. Ik eet nagenoeg geen varkensvlees, maar soms maak ik een uitzondering. Deze variant van boerenkool is echt heerlijk en ook nog eens kidsproof!!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 300 gram boerenkool
  • 300 gram pastinaak 
  • 600 gram zoete aardappelen
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 200 gram biologische spekjes 
  • Biologische rookworst
  • Kokosmelk
  • Amandelmelk
  • Kokosolie extra vierge

Hoe maak je het:

Ik hou van simpel, dus ben ik fan van de snelkookpan. Ik kook altijd van te voren het water wat in de snelkookpan gaat in de waterkoker. Schil de pastinaak en de zoete aardappelen en doe ze samen met de boerenkool in de snelkookpan. Zodra de pan gaat sissen laat je ‘m nog 10 minuten doorkoken op een iets lager vuur. Uiteraard kan je dit ook in gewone pannen koken totdat het gaar is. Zet de rookworst in een pan met gekookt water, maar niet op het vuur (ongeveer een kwartier). Snij ondertussen de rode ui fijn en fruit deze in de kokosolie in de koekenpan totdat de ui glazig wordt. Bak vervolgens de spekjes uit in de koekenpan. 

Als de boerenkool, pastinaak en zoete aardappelen gaar zijn kan er gestampt worden. Snij de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg deze aan de stamppot toe samen met de rode ui en de uitgebakken spekjes. Zet de pan weer op een laag vuur. Breng vervolgens de stamppot op smaak met de kokosmelk en amandelmelk. Doe dit om en om en proef tussendoor even. Begin met de kokosmelk. Op smaak??? Dan ben je klaar. Nog even de rookworst uit het water vissen en in plakjes snijden en je kan aan tafel!! Eet smakelijk!!

Oh ja, laat je even weten wat je ervan vond?? Vind ik leuk 🙂

Gezonde groetjes,

Chantal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op oktober 18, 2015 door .
%d bloggers liken dit: