Gezondheidspraktijk Haarlemmermeer

Anticonceptie wel of niet, niet of wel….. Ik kies voor natuurlijke anticonceptie!!

Altijd een lastig onderwerp, anticonceptie. Jarenlang heb ik anticonceptie gebruikt in de vorm van synthetische hormonen, namelijk de pil en de nuvaring. Na zo’n 20 jaar (wow) ben ik hiermee gestopt, omdat we een kinderwens hadden. Maar jeetje zeg, dat was heftig!! Mijn hele hormoonhuishouding lag overhoop met als gevolg heftige PMS. Jarenlang werd mijn cyclus geregeld door de synthetische hormonen en ineens moest mijn lichaam het zelf doen. Iedere vrouw heeft weleens klachten (gehad) de dagen voordat de menstruatie begint, maar helaas was dit bij mij 2 weken van de maand en in hele heftige mate. Ik zal jullie de details besparen 😉. Als ik nu terug denk aan die periode, dan krijg ik acuut medelijden met mezelf 😊. Na de geboorte van ons zoontje wilde ik niet meer aan de synthetische hormonen, dus daarom heb ik toen gekozen voor de koperspiraal. Al bleef er wel altijd een gevoel hangen dat dit ook niet in mijn lichaam hoort. Met die gedachte ben ik een paar maanden geleden op zoek gegaan naar een natuurlijke manier van anticonceptie. Want dit past gewoon het beste bij mij 😀. Ik kwam uit bij de Lady-Comp en ik heb het idee nog even laten bezinken. Onlangs heb ik de Lady-Comp besteld en hij ligt klaar voor gebruik. Nu alleen nog even langs de huisarts om de koperspiraal eruit te laten halen 😉.

Wat is de Lady-Comp?

Lady-Comp_baby_Produkteseite_gross

Dit is ‘m!!! De Lady-Comp is dus een natuurlijke en betrouwbare anticonceptiemethode. Door het dagelijks meten van de lichaamstemperatuur herkent de Lady-Comp of je vruchtbaar bent of niet en geeft dit aan met een betrouwbaarheid van 99,3%. Net zo betrouwbaar als de pil dus!!

De Lady-Comp is natuurlijk en zonder bijwerkingen

Wist je dat wij vrouwen maar 6 dagen van de maand zwanger kunnen worden (5 dagen voor de eisprong en 1 dag erna). Dan is het toch zonde om je hormoonhuishouding te verstoren met synthetische hormonen met alle ongemakken van dien.
De Lady-Comp is zo geprogrammeerd dat hij door veranderingen van de lichaamstemperatuur het moment van de eisprong exact herkent. Hiervoor gebruikt de Lady-Comp de gegevens van 800.000 cycli van enkele duizenden vrouwen.

Hoe werkt de Lady-Comp?

‘s Ochtends direct na het wakker worden leg je de temperatuursensor onder de tong en 60 seconden later weet je of je vruchtbaar bent of niet. De Lady-Comp laat met een groen lampje zien dat je onvruchtbaar bent of met een rood lampje dat je vruchtbaar bent. Makkelijk toch! Als je niet zwanger wilt worden, dan weet je in ieder geval dat je maatregelen moet treffen.

Wat kost de Lady-Comp?

De Lady-Comp is niet goedkoop, maar ik zie het als een investering in mezelf en mijn gezondheid. De Lady-Comp is verkrijgbaar vanaf € 395,00.

Vergoeding zorgverzekering

Helaas zijn er maar een paar maatschappijen die een vergoeding verstrekken voor de Lady-Comp. Dat zijn op dit moment Pro Life, FBTO en Agis. Je moet wel aanvullend verzekerd zijn.

Over een aantal maanden schrijf ik een vervolgblog over mijn ervaringen met de Lady-Comp. Wil je ondertussen al meer weten over de Lady-Comp, bezoek dan eens de website http://www.ladycomp.nl.

Welke vorm van anticonceptie gebruik jij en ben je hier tevreden over??

Gezonde groetjes,

Chantal

Eén reactie op “Anticonceptie wel of niet, niet of wel….. Ik kies voor natuurlijke anticonceptie!!

  1. Marijke
    oktober 28, 2015

    Ik ben heel nieuwsgierig naar je ervaringen hiermee. Vind het toch spannender dan de mirenaspiraal waar ik gelukkig geen last van heb, dat het misschien mis gaat. Maar misschien als die er ooit weer uit moet, toch een goed alternatief. Dus laat het zeker nog weten wat je ervaringen zijn….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op oktober 28, 2015 door .
%d bloggers liken dit: