Gezondheidspraktijk Haarlemmermeer

Pompoensoep


Heerlijk voor als het herfstig weer is, pompoensoep.

Wat heb je nodig:

– 1 biologische pompoen
– 1 zoete aardappel
– 1 rode paprika
– 1 winterpeen
– 1 a 2 uien (ligt aan de grote van de ui)
– 3 a 4 teentjes knoflook
– stukje gember van 2,5 cm
– 2 potten kippenbouillon van de Soepfabriek
– 125 ml kokosmelk
– peper
– Himalaya of Keltisch zout
– Italiaanse kruiden
– Basilicum

Zo maak je het:
Gebruik een biologische pompoen, want dan kan je de schil ook gebruiken. Zet een pan met water op en doe hier de pompoen en de ongeschilde zoete aardappel in. Laat deze koken totdat je makkelijk met een vork in beide kan prikken. Dit duurt ongeveer 20 minuten. In de tussentijd was je de rode paprika en de winterpeen en snij deze in stukken. Maak de uien schoon en halveer deze. Maak de knoflookteentjes schoon en schil het stukje gember.
Als de pompoen en de zoete aardappel gaar zijn haal je deze uit de pan en snij de pompoen in 4 stukken. Haal de pitten en draden uit het midden van de pompoen. De zoete aardappel kan je nu heel makkelijk schillen. Gooi het water uit de pan en spoel deze af. Vervolgens kan de bouillon in de pan. Gebruik hiervoor een zeef, tenzij je de stukjes kip wel in de soep wil hebben. Doe vervolgens de zoete aardappel, pompoen, paprika, uien, winterpeen, knoflookteentjes en de gember in de pan en laat deze gedurende 20-25 minuten op middelhoog vuur koken met de deksel op de pan. Daarna kan je met behulp van een staafmixer de inhoud van de pan pureren tot een soep. Voeg vervolgens de kokosmelk en kruiden naar smaak toe.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op februari 1, 2016 door .
%d bloggers liken dit: